Travelaroundtheworld.nl
Reisverzekering.

Informatie.
Als je met vakantie gaat dan is het slim om een reisverzekering af te sluiten, Je ben dan verzekerd voor medische kosten, verlies en / of diefstal van bagage. Ook extra kosten als je door omstandigheden langer moet blijven, zoals een ziekenhuisopname of als je eerder terug moet naar Nederland als daar problemen zijn. Deze kosten zijn normaal gesproken nooit verzekerd bij je huidige verzekeringen bv. inboedel of ziektekostenverzekering. Dus voordat u vertrekt is het handig om toch een reisverzekering af te sluiten. Zodat u niet voor onverwachte (lees: ongedekte) verrassingen komt te staan.

Annuleringsverzekering.
Als je een annuleringsverzekering afsluit let dan goed op op het totaalbedrag van de verzekerde waarde. Als je met 4 personen een grote rondreis boekt dan heb je kans dat de dekking niet toereikend is.

Doorlopend vs Kortlopende verzekering.
Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat of een grote rondreis buiten Europa maakt dan is een doorlopende reispolis met annuleringsverzekering een goede optie. De kosten voor de verzekering die je dan afsluit is vaak lager dan een verzekering voor 1 enkele reis.

Wintersport / Onderwatersport.
Niet bij alle reisverzekeringen is de rubriek wintersport/onderwatersport automatisch meeverzekerd. Enkele verzekeraars beschouwen dit als een aparte aanvulling op de standaarddekking, Maar is weldegelijk belangrijk om te hebben b.v. bij een wintersport ongeval, als je op de pieste een ongeval krijgt dan zijn de koste enorm: Helikopter €70,00 p/m x 15 a 20 minuten + vervoerskosten naar vliegveld per taxi en vlucht terug naar Nederland kost al snel € 600,00 / 1000,00 euro, Dit is niet verzekerd als je de wintersport dekking niet heb afgesloten.

Lang op reis periode.
Ga je een langere periode weg: 3-6 maanden of langer i.v.m. vrijwilligerswerk wereldreis of voor zaken, kijk dan bij de voorwaarden van de verzekering, soms mag je maximaal maar 2 a 3 maanden aaneengesloten in het buitenland verblijven en dan moet je weer terug keren naar Nederland.

Medische kosten.
Ook is het handig om bij je reisverzekering geneeskundige kosten te verzekeren. Uw basis ziektekostenpolis dekt namelijk niet in alle gevallen de medische kosten die u tijdens uw verblijf in het buitenland maakt. Als ze het wel dekken dan is het vaak de prijs van een behandeling in Nederland, In Amerika liggen de ziekenhuis kosten ongeveer 3 a 4 keer zo hoog!!, dus voor een paar euro meer ben je goed verzekerd. Zorg wel dat je een reisverzekering heb die de kostprijs dekt van de medische kosten, er zijn reisverzekeringen die b.v. max 2x de Nederlandse vergoeding uitbetaald voor een behandeling.

Reisverzekeringen.
FBTO.
FBTO reisverzekering

HEMA.
HEMA reisverzekering

Unive.
Doorlopende reisverzekering


.... and explore.
  © 2022 Travelaroundtheworld.nl