Travelaroundtheworld.nl
Reisgidsen.

Reisgidsen.
De reisgidsen zijn erg makkelijk je heb de informatie / adresgegevens of plattegronden altijd bij de hand. Zelf vind ik de "lonely planet" gidsen fijn, deze bevatten heel veel informatie over het land of gebied waar je naartoe gaat, de gewoontes, de dingen die je gezien moet hebben, maar ook leuke dingen die je met een rond reis niet zo snel zal gaan zien. Ook staat er van elke stad of dorpje adresgegevens van restaurants, motels, hotels of guesthouses in elke prijsklasse dus of je op de goedkope tour gaat of kiest voor meer luxe er staat altijd wel wat voor je in.

ANWB reisgidsen.
ANWB gidsen zijn duidelijk en overzichtelijk geschreven en in het Nederlands. Naast veel informatie over de stad of het land zitten er ook grote duidelijke plattegronden in. Nieuw is dat er een hoofdstuk "hoogtepunten" is toegevoegd, een selectie van 15 hoogtepunten voor als u snel de leukste plekjes of mooiste bezienswaardigheden wilt vinden. Meer dan 114 boeken beschikbaar in deze serie.
Dominicus reisgidsen

Dominicus reisgidsen.
Dominicus gidsen zijn reisgidsen voor de nieuwsgierige mensen. Leer niet alleen het land of regio kennen maar ook de mensen die er wonen en hun tradities. Dompel je onder in hun cultuur. Voor geinteresseerden in cultuur en traditie van hun bestemming. Meer dan 218 boeken beschikbaar in deze serie o.a. landen, regio's en steden.
Dominicus reisgidsen

Lonely planet reisgidsen.
Reisgidsen speciaal voor de onafhankelijke reiziger die naast de toeristische trekpleisters ook de minder bekende plekjes wil ontdekken. Gedetailleerde kaarten van zelfs de kleinste stad en veel tips en suggesties van bewoners. Meer dan 927 boeken beschikbaar in deze serie o.a. landen en regio's.
Lonely planet City guides
Lonely planet Discover guides
Lonely planet Encounter guides

National geographic reisgidsen.
National geographic is vooral bekend van tv maar brengt ook een hele serie reisgidsen, Met meer dan 50 reisgidsen van diverse landen en steden geven ze je veel informatie en nemen ze je mee naar bekende en minder bekende bezienswaardigheden.
National geographic reisgidsen

Rough guide reisgidsen.
Reisgidsen met uitvoerige informatie over toeristische trekpleisters en de goedbewaarde geheimen, gedetailleerde kaarten en uitgebreide informatie over historische en culturele achtergrond. Geschikt voor iedere soort reiziger voor ieder budget.
Meer dan 421 boeken beschikbaar in deze serie o.a. landen, regio's en steden.
Roughguides (Nederlands)
Roughguides (Engels)

Taalgidsen.
Ga je naar een land toe waar je de (voer) taal niet machtig bent neem dan ook een taalgids mee, hierin staan belangrijke zinnetjes in van "Hoe kom ik op het bus station", "Waar is het ziekenhuis" ook staan er veel plaatjes in zodat je alleen maar het plaatje moet aanwijzen. Dit kan in soms fijn zijn.
Taalgidsen

Reisverhalen.
Bij reisverhalen vind je verhalen van reizigers, hun ervaring die ze hebben opgedaan, wat ze allemaal beleefd hebben, wat heeft er tegen gezeten, reizen met een speciaal doel, b.v. ivm vrijwilligerswerk, of om een goed doel te promoten.
Reisverhalen

Let me stay for a day.
Een leuk boek is "Let me stay for one day" dit gaat over Ramon stoppelenburg uit Nederland. Hij reisde zonder 1 cent uit te geven de hele wereld rond, hij was overal ter wereld welkom, hij kreeg uitnodigingen voor interviews op TV, kwam in vele kranten overal ter wereld. Hij hield ook een website bij van al zijn avonturen en later kwam er een boek uit over zijn avonturen.
Boek: Let me stay for a day
Website: Letmestayforaday.com

Bestemming Beijing.
Bestemming Beijing, Elles en Michel een Nederlands stel gaat als huwlijksbeproeving een reis maken van Nederland naar China in een oude Volkswagen-bus, 30.000 kilometer hobbelen over slechte wegen; Hoe zou het gaan met de vreemde talen, de cultuurverschillen en de andere eetgewoonten - en, misschien wel de belangrijkste vraag: zou hun relatie de reis overleven? Toch vertrokken Michel en Elles in mei 2003 uit Utrecht om een kleine zeven maanden later, op 27 november, Beijing in te rijden.
Boek: Bestemming Beijing
Website: Drivetheplanet.com

Wegenkaarten.
Ga je een auto huren of ga je met je eigen auto op vakantie neem dan wegen kaarten mee van het land of de landen waar je doorheen rijd. Mocht je verkeerd rijden dan weet je altijd waar je bent of als je zelf gaat rondreizen dan weet je precies hoe groot de afstanden zijn, Zo kan je je eigen route van je droomreis plannen.
Wegenkaarten

.... and explore.
  © 2021 Travelaroundtheworld.nl