Travelaroundtheworld.nl
Huurauto.

Informatie.
Veel mensen die met vakantie gaan huren een auto, Dit is een mooie manier om iets van dat land te zien. Je kan alles zelf indelen waar je naar toe wilt zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer, taxi of hotel shuttle services, Zit je in een leuk dorp of stad en je wilt langer blijven geen probleem dan doe je dat gewoon, geen zin meer stap in en vervolg je weg, alle vrijheid die je maar kan wensen.
Hier vind je informatie over autohuur, betaling, beperkingen, regels enz, enz:

Creditcard.
Voor het huren van een auto moet je in veel landen een creditcard hebben. Deze dient als borg en voor de betaling van bijkomende kosten. De verhuurmaatschappij zal vaak bij de creditcardmaatschappij een reservering voor de borg claimen. Er wordt niet daadwerkelijk geld van jouw creditcard afgeschreven, maar het komt er op neer dat jouw bestedingsruimte wordt verlaagd. Wanneer de limiet van jouw creditcard laag is dan is dit iets om rekening mee te houden. (Vraag evt aan het verhuurbedrijf of aan je reisbureau naar de exacte voorwaarden, dit kan per autoverhuurbedrijf verschillen) Heb je geen creditcard?
Vraag hier uw gratis creditcard aan.

Minimum leeftijd.
Tot voor kort was de minimumleeftijd voor het kunnen huren van een auto 25 jaar, dit is per land verschillend. Tegenwoordig is de minimumleeftijd vaak gesteld op 21 jaar. Voor personen jonger dan 25 jaar wordt echter wel een toeslag (underage driver fee) gerekend. De hoogte daarvan hangt af van het land / of staat waar de auto wordt gehuurd en van de verhuurmaatschappij. Doorgaans bedraagt die toeslag $20,00 per dag. Indien de huurder jonger dan 25 jaar is, zal die toeslag een flinke aanslag op het reisbudget zijn. Sommige verhuurbedrijven verhuren aan personen vanaf 19 jaar. Voor de 19- en 20-jarigen wordt vaak een extra hoge toeslag gerekend.

2 of meer bestuurders.
Alleen diegene die de auto heeft gehuurd mag er in rijden. Indien iemand anders ook in de auto gaat rijden dan moet dat bij het inchecken worden vermeld. Op de huurovereenkomst wordt dan een aantekening gemaakt dat de betreffende persoon de auto mag besturen. Sommige verhuurbedrijven rekenen een extra toeslag per extra bestuurder. Wanneer iemand zonder toestemming van de verhuurder in de auto rijdt en deze raakt betrokken bij een verkeersongeval dan ben je niet verzekerd!!.

Beperkingen.
Het is vaak niet toegestaan om met de auto over een land grens te rijden (b.v van Amerika naar Mexico). De verzekering is daar namelijk niet (altijd) geldig. Bij sommige verhuurders kun je echter een aanvullende verzekering afsluiten. In dat geval is het rijden in een ander land wel toegestaan, Vraag dit na bij het boeken van de huurauto. Het is ook niet toegestaan om op ongeplaveide wegen te rijden. Dat geldt ook vaak wanneer je een 4X4 auto huurt.

One way rental.
Het is mogelijk om de huurauto op een andere locatie dan waar hij is opgehaald weer in te leveren. Dit moet bij het reserveren worden vermeld. Bij sommige verhuurmaatschappijen is one way rental voor auto's uit de laagste categorie niet mogelijk. In een aantal gevallen worden voor one way rentals geen kosten (drop-off kosten) in rekening gebracht. Dat geldt onder andere wanneer de auto wordt opgehaald in Los Angeles en weer wordt ingeleverd in San Fransisco. Wanneer de auto op een locatie binnen Florida wordt opgehaald, dan mag de auto zonder kosten ergens anders in Florida weer worden ingeleverd. Verhuurmaatschappijen hanteren soms op bepaalde trajecten speciale tarieven voor one way rentals. In alle andere gevallen zullen er kosten voor de one way rental in rekening worden gebracht. De kosten, de zogenaamde drop-off fees, hangen af van de afstand tussen de locaties en kunnen oplopen tot $500 voor afstanden van meer dan 1500 mijl. De kosten voor one way rentals kunnen nogal verschillen tussen de verhuurders. Daarom is het zinvol, om in geval van een one way rental, kosten van de verschillende maatschappijen te vergelijken.

Soorten auto's.
Tijdens je vakantie zul je veel kilometers maken. Daarom zijn de economy en de compact types niet echt geschikt voor lange afstanden. Ze zijn te klein en hebben te weinig comfort. De meeste huurauto's hebben automatische versnellingen en airco en een radio. Vanaf de Mid size hebben ze daarnaast vaak ook stuur- en rembekrachtiging, cruisecontrol, electrische ramen en een radio/cdspeler. Ga je lange afstanden maken neem dan een Mid of Full size auto. Uiteraard zijn de Luxury auto's ook geweldig om in te rijden, maar die zijn een stuk duurder in het huren en ze zuipen benzine. Let tijdens het boeken ook op de kofferbak ruimte, in kleinere auto's kunnen vaak maar 1 koffer, daarnaast kan je de ruimte opvullen met tassen

Navigatie systemen.
Veel autoverhuurbedrijven verhuren navigatie systemen, Dat is erg makkelijk zeker als je niet bekend ben in het land. Maar als je 3 a 4 weken een auto huurt kan dit vrij prijzig worden. Er wordt snel $10,00 per dag in rekening gebracht. Als je een auto voor 28 dagen zou huren dan ben je snel $280,00 kwijt. De goedkoopste navigatie systemen zijn er al vanaf $100,00. Zoek op het internet naar grote electronica zaken of supermarkten die navigatie apparatuur verkoopt en vergelijk prijzen. Je kan evt al een bestelling plaatsen en het naar je hotel laten verzenden, dan ligt hij al klaar voor je als je aankomt. Alleen het stuk van het vliegveld naar je hotel moet je zonder navigatie systeem overbruggen, vaak volstaat een print van google maps ook. Na gebruik kan je ze evt in Nederland op Marktplaats of Speurders verkopen. (Voor vertrek zou je evt ook op deze site's kunnen kijken of deze systemen worden aangeboden.)

Op vele smartphones zit ook navigatie software, sommige zijn gratis, sommige moet je kopen. Houd er rekening mee dat er programma's zijn die continu verbinding hebben met het internet, Waardoor je internet verbruik echt om hoog schiet, let daar op!!! Informeer bij je provider hoe je voordelige buitenland bundels kan kopen, of hoe je de data verbinding kan uitzetten.

Huurvoorwaarden.
Let op: Elk verhuurbedrijf heeft z'n eigen huurvoorwaarden, let bij het afsluiten op "One way rentals", Minimum huurleeftijd, Landgrenzen passeren enz enz. Dit kan per verhuurbedrijf flink schelen.

Alamo
Avis
Budget
Cheapcar
Dollar
Expedia
Holiday cars
Sixt


.... and explore.
  © 2022 Travelaroundtheworld.nl