Travelaroundtheworld.nl
Praktische informatie over betalen in het buitenland.

Contant geld.
Met contant geld kom je heel ver in het buitenland, naast de locale valuta worden de Amerikaanse dollar en de Euro ook vaak geaccepteerd. Het wisselen kan je hier in Nederland regelen of bij een bank in het buitenland, Het is altijd wel aan te raden om hier in Nederland geld te wisselen, dit voor je eerste dag (of Dagen). Afhankelijk waar en wanneer je er naar toe gaat. Banken en wisselkantoren kunnen andere openingstijden hebben dan hier in Nederland. Wissel alleen bij officiële wisselkantoren, In sommige landen kan het strafbaar zijn als je wisselt bij straathandelaren, De koersen zijn gunstiger, maar ze staan er vaak om bekend om toeristen op te lichten, d.m.v. verouderde biljetten te geven die niks meer waard zijn. Als je met een ander muntsoort betaald, dan de lokale muntsoort hou er dan rekening mee dat de omrekenkoers vaak hoog is en dat je het geld wat je te veel betaald terug krijgt in de locale munteenheid, tegen een slechtere koers.

Creditcard.
De creditcard wordt steeds meer geaccepteerd, zeker in een land als de Verenigde staten is het bijna een must om een creditcard op zak te hebben. In de Verenigde staten heb je vaak een creditcard nodig om een auto te huren (Soms zelfs verplicht), een hotel te boeken en voor het telefonisch reserveren van theater of film kaarten. Zodra je een reservering wilt doorgeven vragen ze om een creditcard nummer, als je niet komt dan brengen ze toch een soort "schade vergoeding" in rekening. Voor Hollanders komt dit vreemd over maar voor Amerikanen is het de normaalste zaak van de wereld. In Amerika accepteren bijna alle winkels creditcards, Je kan zelfs een Hamburger van $1,00 USD met een creditcard betalen, Maar in andere landen is dit weer niet mogelijk, Dan kan je met je creditcard alleen maar terecht bij een ATM (Geldautomaat). In veel landen heb je ook een pincode nodig om je betaling te doen, alleen je handtekening op de kassabon zetten zie je steeds minder, Zorg ervoor dat je je pincode van je creditcard bij je heb!!!.

Geen creditcard? Vraag er direct 1 aan.

Bankpas.
Uw bankpas moet wel geschikt zijn voor transacties in het buitenland. Wanneer de bankpas voorzien is van het Maestro of Cirrus logo is dat vaak wel mogelijk. Bij sommige banken moet u echter de pas geschikt laten maken voor gebruik buiten Nederland of Europa. Tegenwoordig blokkeren de banken de passen voor het gebruik buiten Europa. Dit is om misbruik van je pas tegen te gaan. Als je online bankiert dan kan je hier vaak je bankpas voor het buitenland activeren. Bij twijfel kunt u altijd bij uw bank navragen of de bankpas wel in het buitenland werkt.
Let op!! In het buitenland kunnen ze het systeem van "PINNEN" niet, Met andere woorden als je wat koopt dan kan je alleen betalen d.m.v. contant geld, creditcard of travellercheques. Je kan dus alleen met je bankpas geld uit een geldautomaat halen. Binnen Europa zijn de banken bezig met 1 Europees betaal systeem. Dit wordt pas in de loop van 2014 ingevoerd, dan is het mogelijk om alle aankopen in het buitenland te voldoen met je Nederlandse bankpas.

Travellercheques.
Travellercheques kan je hier in Nederland kopen, Bij aankoop MOET je direct een handtekening op de Travellercheque zetten, Ze zijn dan verzekerd voor verlies en/of diefstal (Vraag hierna bij aankoop). Met travellercheques kan je in grote winkels je aankopen betalen en je kan ze bij banken verzilveren voor lokale valuta, Je betaald hier vaak wel een vergoeding voor. Door de komst van de creditcard kom je de travellercheques minder tegen.

Noteer telefoonnummers en maak kopieën.
Schrijf voor de zekerheid belangrijke telefoonnummers op van je creditcardmaatschappij, je bank kantoor, ziektekostenverzekering en reisverzekering op, Maak meerdere kopieën van je paspoort, tickets, verzekerings & reis polis, Bewaar deze in je koffers, rugzak, foto of camera tas. Als je je reisdocument, bankpas/creditcard of telefoon verliest of kwijtraakt dan heb je alles bij de hand om b.v. passen of je telefoon te blokkeren. Je kan dan ook aantonen bij een ambassade wie je ben d.m.v. een kopie van je paspoort, Dit kan soms weer helpen om snel een nieuw reisdocument aan te vragen. Doe altijd aangifte van verlies of diefstal, dit heb je nodig als je terug in Nederland wat wilt declareren bij je verzekering.

Snel geld nodig in het buitenland?.
Is je tas gestolen of portemonnee gestolen? Western union verzorgt money transfer naar vrijwel alle landen in de wereld. Dat kan van pas komen als u, bijvoorbeeld door verlies of diefstal, in het buitenland zonder geld komt te zitten. Vrienden of familie kunnen geld overmaken dat u vaak al binnen 10 minuten kunt ophalen bij een locaal bank of wissel kantoor.
Kijk voor meer informatie op:
Western union

Geen creditcard? Vraag er direct 1 aan.

.... and explore.
  © 2021 Travelaroundtheworld.nl